Verwoord & Verbeeld

Weblog & portfolio van Julia Kramer – freelance journalist

Over Julia

Wie ben ik?

“Ik ben Julia Kramer en ik ben 25 jaar. Sinds 2007 studeer ik aan de Rijksuniversiteit Groningen en heb onlangs mijn bachelor Geschiedenis en mijn bachelor Wijsbegeerte afgerond. Hoewel ik inhoudelijk nog altijd erg geinteresseerd ben in deze vakgebieden, miste ik de link met de actualiteit. Sinds septemer 2012 vult de master Journalistiek dit gemis op, en doe ik bovendien de benodigde praktische vaardigheden op. Afstuderen staat gepland voor het zomer van 2014.

Ik ben een ambitieuze, bevlogen journaliste

Waar ligt mijn interesse?

“Ik ben breed geïnteresseerd, maar verdiep mij het liefst in maatschappelijk relevante thema’s. Hierin probeer ik steevast de grotere boodschap die achter nieuwsberichten schuil gaat centraal te stellen, of juist in te gaan op de implicaties voor de ‘gewone mens’. Ik hou van goed geschreven (achtergrond) verhalen, prachtige persfoto’s en documentaires die voorbij gaan ‘de waan van de dag’. Deze drie liefdes wil ik graag in mijn journalistieke carriere verenigen.”

Schrijven en fotograferen zijn mijn passie, documentaires maken is een droom

Waarom deze blog?

“Iets goed kunnen ‘verwoorden’ en ‘verbeelden’ vergt oefening. En oefening baart kunst.  Deze weblog is een podium voor alle probeersels en weerspiegelt tegelijkertijd mijn zoektocht naar mijn journalistieke bestemming. Ik laat mij door heel veel mensen, dingen en gebeurtenissen inspireren. Ook dit deel ik op dit online platform.”

Ik ga in woord en beeld op een journalistieke ontdekkingstocht

Meer weten?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: